سفر در یک تغییر پارادایم

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

«ساختار انقلاب‌های علمی» اثر مهم توماس کوهن، که برای اولین بار در سال ۱۹۶۲ منتشر شد، مدت‌هاست که سنگ بنای فلسفه علم به حساب می‌آید. کوهن در این کتاب چارچوبی پیشگامانه ارائه می‌دهد که مفاهیم سنتی پیشرفت علمی را به چالش می‌کشد، مفهوم پارادایم‌ها را معرفی می‌کند و درک ما از انقلاب‌های علمی را تغییر می‌دهد. کوهن با تکیه بر مطالعات موردی تاریخی، به ماهیت پویای تحقیق علمی می‌پردازد، و تحقیقی فریبنده را ارائه می‌دهد که چگونه جوامع علمی دستخوش دگرگونی‌های بنیادی می‌شوند، و هنجارهای موجود را مختل می‌کند تا راه را برای روش‌های جدید تفکر هموار کند.

بیشتر…

فرهنگ نوشیدن چای در خاورمیانه و تأثیر آن بر روابط اجتماعی

زمان مطالعه: ۶ دقیقه

چای چیزی بیش از یک نوشیدنی در خاورمیانه است. نماد مهمان‌نوازی، سنگ بنای تعاملات اجتماعی و آیینی، که فراتر از زمان و مرزها است. فرهنگ نوشیدن چای در خاورمیانه ریشه‌های تاریخی عمیقی دارد و به یک سنت منحصر به فرد و گرامی تبدیل شده است که روابط اجتماعی را به شیوه‌های عمیقی تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. در این یادداشت، ما به لایه‌های غنی فرهنگ چای خاورمیانه می‌پردازیم، به بررسی ریشه‌های تاریخی آن، هنر تهیه چای، اهمیت آن در گردهمایی‌های اجتماعی، و چگونگی تقویت روابط و ایجاد ارتباط بین مردم در جوامع مختلف می‌پردازیم.

بیشتر…

ساخت واقعیت اجتماعی

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

«ساخت واقعیت اجتماعی» نوشته جان سرل، کتابی جذاب درباره مبانی فلسفی واقعیت اجتماعی و روشی است که انسان‌ها به‌طور جمعی دنیای اجتماعی را که در آن زندگی می‌کنیم، می‌سازند. اثر سرل مفاهیم متعارف واقعیت را به چالش می‌کشد و در پیچیدگی‌های زبان، نهادها و نیتِ جمعی تحقیق می‌کند. این کتاب تأمل‌برانگیز که در سال ۱۹۹۵ منتشر شد، همچنان در درک ماهیت پیچیده جوامع انسانی و ساختارهای زیربنایی آنها مرتبط است.

بیشتر…

قدرت روایت‌ها

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

«روایت و کنش جمعی» کتابی عمیق است که به نقش روایت‌ها در هدایت کنش‌جمعی و شکل‌دهی جنبش‌های سیاسی می‌پردازد. این کتاب که توسط فردریک دبلیو میر نوشته شده و در سال ۲۰۱۴ منتشر شده است، کاوشی جامع از چگونگی تأثیر روایت بر نحوه درک جوامع و مشارکت در تغییرات سیاسی و اجتماعی ارائه می‌دهد.

بیشتر…

تأملی در مدرنیته و عدم قطعیت

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

در کتاب «سرگذشتِ جامعۀ سیال» نوشته اومبرتو اکو، با مجموعه‌ای از مقالات روبرو هستیم که پیچیدگی‌های جهان معاصر و ماهیت سیال جامعه در قرن بیست و یکم را بررسی می‌کند. این اثر که پس از مرگ اکو، در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، به خوانندگان کاوشی متقاعدکننده در مورد مدرنیته، فناوری، سیاست و چالش‌های وجودی پیش‌روی افراد، در جهانی همیشه در حال تغییر ارائه می‌دهد.

بیشتر…